Jungiansk Type Index, giver en velkvalificeret indikation på din personlighedstype. Testen benyttes i forbindelse med rekruttering, i forbindelse med organisationsudvikling og ved personlig udvikling. Testen beskriver 4 væsentlige områder af din personlighed, som medvirker til en bedre forståelse for din egen person og for din interaktion med andre personer, privat såvel som professionelt.

Testen udfyldes af testpersonen online når det passer ind i personen tidsskema. Herefter bestemmes typen via 4 bogstaver som beskriver  hvor personen henter sin energi fra, hvordan personen oplever, hvordan personen bedømmer og personens livstil. Der er i alt 16 kombinationer af personligheder i JTI-testen.

Den personlige samtale, som sker efter udfyldelsen af testen, er særdeles vigtig, da testpersonen herved får indsigt i hvad sin personlighed og hvor der er lejlighed til at relatere til de private og virksomhedsrammer som personen befinder sig i. Det samme gælder for gruppen, hvor teamkompasset gennemgås, så man får et samlet billede.

Min erfaring er at de personer og teams, der har gennemgået ovennævnte, arbejder langt mere effektivt og med en bedre trivsel end tidligere, både professionelt og privat

Testen baserer sig på den schweiziske psykiater C.G. Jungs arbejde, som siden har dannet grundlag for personlighedstests som eks. JTI.